Ne Zaman Email Göndermeli?

Email-icon-squareGönderim listeniz ve şablonunuz hazır ise geriye cevaplanması gereken tek bir soru kalır; ne zaman gönderim yapmalı?

Yapılan araştırmalar, bülten gönderimlerinin ev verimli olduğu 2 zaman aralığı ortaya koymuşlardır. Bu iki gönderim aralığını birbirinden ayıran temel fark ise gönderimin kimlere yapldığına dayanıyor. İş dünyası için pek çok toplantı ve organizasyon için bir numaralı tercih olan Pazartesi günleri, bu yoğun özelliği ile eposta açısından verimliliğini kaybediyor. Takip eden günler olan Salı, Çarşamba ve Perşembe ise tam aksine maksimum verim alınacak günlerden. Ancak gönderim yapmış olduğunuz saatlere de dikkat etmek gerek. Güne başlarken gereksiz olduğu için hemen çöp kutusuna yollanan emaillerin arasında yer almak istemiyorsanız bu ufak temizlikten sonra harekete geçmeniz gerekecek. Saat 9:30 ile 15:00 arasındaki zaman aralığı sizin için ideal.

İş insanları için e-postalarından uzaklaşma günü olan Cuma, Cumartesi ve Pazar ise ev hanımları, emekliler ve henüz iş hayatında aramış olduğu yeri bulamayanlar için hareketlenme günüdür. Yalnız bu sefer maksimum verim için saatlerinizi 17:00 ile 20:00 arasına kurmanız gerekecek.

Zaman alıcı gibi görünen bu özelliği pratiğe dökmek aslında çok zor bir durum değil. Tek yapmanız gereken gönderim yapacağınız kişi listelerini belirli parçalara bölmek, gönderim şablonunuzu belirlemek ve sonra hangi alıcı listenize kaçta gönderim yapmak istediğinize göre kampanya gönderim zamanlayıcılarınızı kurmak. Böylece ufak bir kaç hamle ile her listenize sizin belirtmiş olduğunuz saatler içersinde gönderim yapılacak, kampanyalarınız çok daha verimli olacaktır.